tisdag 25 november 2008

Härligt nyttigt bröd


Här får ni recept på ett lättgjort, nyttigt och supergott smörgåsbröd.
  • 5 dl vetemjöl (byt ut till dinkelmjöl om du vill ha ännu nyttigare)
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetekross
  • 2 dl skalad hirs (go green)
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 tsk salt
  • 3/4 msk biarbonat
Blanda alla torra ingredienser ordentligt så att bikarbonatet fördelas jämnt. Häll i en dl filmjölk (gärna ekologisk) och 2 dl rårörda lingon och rör om riktigt ordentligt. Smöra och bröda 2 formar och skjuts in i ugnen, 175 grader i 100 minuter. Ett tips är att ge bort en limpa när ni går bort, jag brukar knyta en fin rosett runt påsen.  LYCKA TILL, kram Anna. 

Inga kommentarer: