Här får ni recept på ett lättgjort, nyttigt och supergott smörgåsbröd.
- 5 dl vetemjöl (byt ut till dinkelmjöl om du vill ha ännu nyttigare)
- 3 dl rågsikt
- 2 dl grahamsjöl
- 2 dl rågkross
- 2 dl vetekross
- 2 dl skalad hirs (go green)
- 2 dl solrosfrön
- 2 tsk salt
- 3/4 msk biarbonat
Blanda alla torra ingredienser ordentligt så att bikarbonatet fördelas jämnt. Häll i en dl filmjölk (gärna ekologisk) och 2 dl rårörda lingon och rör om riktigt ordentligt. Smöra och bröda 2 formar och skjuts in i ugnen, 175 grader i 100 minuter. Ett tips är att ge bort en limpa när ni går bort, jag brukar knyta en fin rosett runt påsen. LYCKA TILL, kram Anna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar